Elérhetõség 
Kedves Érdeklõdõk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Élõ Kovácsmûhely Múzeum
ismét  fogad látogatókat!


Ha egyszerû adatokkal írnánk le elérhetõségeinket, az allábbiak szerint tennénk:

2653 Bánk Petõfi út 100.
Telefon: 06-20-358-8225,  06-35-342-011
email: o.peto@freemail.hu
www.kovacsmuzeum.hu
www.elokovacsmuhely.com
Facebook oldalunk »

Múzeum belépõjegy: 500 Ft/fõ
Látványkovácsolás elõre egyeztetett idõpontban: 
(létszámtól függetlenül) 15.000 

Nyitva tartunk naponta 10.00-17.00 óráig
Egyéb idõpontban elõre egyeztetés szerint.
A Kovácsmûhely Múzeum megtekintésén túli programigények elõzetes egyeztetése javasolt!

Kicsit bõvebben:
     Bánk Észak-Magyarország ismert és kedvelt üdülõhelye. A település legfõbb vonzereje a csodálatos természeti környezetbe ékelõdõ mintegy 7 hektáros tengerszem jellegû tava a falu közepén. Strandálásra, horgászásra kiválóan alkalmas, a tó színpadán rendszeres programok vannak. A község vendégszeretõ lakossága, és felelõs önkormányzata mindent megtesz, hogy a betérõ látogató kellemes élményekkel térjen haza. Ezért is számtalan szolgáltatás elérhetõ a faluban. Üzletek, vendéglátó egységek, egyéb szolgáltatások. (Mindezekrõl többet Bánk község honlapján a www.bank-falu.hu címen)
      Ebbe a festõi környezetbe illeszkedik Kovámúzeumunk.
      Budapesttõl alig 60 km kb egy óra alatt elérhetõ személygépkocsival. Az M0, és a Vácot elkerülõ M2-es úton haladva, a 2-es számú fõúton Rétság utáni körforgalomnál letérve, kb 3 km bekötõúton már meg is érkeznek Bánkra. Rétság város érintésével Volán autóbusszal is megközelíthetõ. Átlagos napon több mint 25 járat indul Rétságról, ahová óránként jönnek járatok Budapestrõl, Vácról, Balassagyarmatról és a környék meghatározó településérõl. 
      Menetrend Rétság-Bánk »  Menetrend Bánk-Rétság »
      Épületünk a település fõutcáján a központban, a Postával szemben, a Szlovák Nemzetiségi Múzeum szomszédságában található.
      Parkolási lehetõség 100 méteren belül akár személygépkocsinak, akár buszos csoportnak biztosított.
      Azoknak a kirándulásszervezõknek segítségül, akik hosszabb utakat szerveznek, többnapos, több turisztikai látványt kívánnak felkeresni: Bánk nevezetessgei mellett (Szlovák Múzeum, Kalandpark, Pálinkaház, Lovaglási lehestõség, Strand Szabadtéri színpadi programok, ÖkoLand tábor stb.) érdemes figyelembe venni a környék igencsak látogatott nevezetességeit. Csak néhány a bõséges választékból. Vác város, Dunapart, kompkikötõ, a Dunakanyar települései és tájai, Nógrád vára, Balassagyarmat a város és a Palóc Múzeum. Az országhatár Szlovákia felé kb 25 km. Drégely vára, A Börzsöny hegység szépségei és bakancsos turistaútjai. Kissé távolabb Szécsény városa, múzeuma, Hollókõ (kb 50 km)  Elõzetes egyeztetés alapján magunk is szolgálunk különleges ételekkel, de a településen több vendéglátó egységben is lehet izletes, de mérsékelt áron étkezést tervezni.
 
 

Keressenek fel bennünket! Valóban ritka élményt ígérünk és biztosítunk 
különleges tárgyak, ajándékok vásárlási lehetõségével. 
Alábbi térképek és fotók segítenek az aligazodásban.

www.kovacsmuzeum.hu   e-mail    copyright